19 неочевидних продуктів, які можна заморожувати
У даній статті наведено 19 список продуктів, які ви також можете заморожувати в морозильній камері.
- Сир твердих і напівтвердих сортів. Ви можете заморозити великий шматок сиру, і після розморожування він не буде розсипатися. Якщо перед заморожуванням ви віддаєте перевагу нарізати сир, додайте в контейнер чайну ложку кукурудзяного крохмалю чи борошна, щоб під час розморожування скибочки не злиплися. Якщо ви любите додавати в страви тертий сир, то купіть великий шматок пармезану, натріть його і покладіть в морозилку в охолоджуючий лоток 450 мл. Він може зберігатися в морозилці кілька місяців, а під час приготування достатньо буде відкрити контейнер і дістати пару чайних ложок сиру.
- Домашні млинці, вафлі, оладки. Якщо ви хочете частіше снідати домашніми млинцями або вафлями, то можна просто напекти їх побільше і заморозити в охолоджувальному лотку 1л. У будь-який час ви зможете дістати їх з морозилки, розігріти в мікрохвильовці і поснідати.
- Фрукти. Фрукти особливо м'які, краще заморожувати на кришці охолоджуючого лотка або підносі, і тільки після цього помістити в лоток для заморозки. Краще відразу заморозити нарізані шматочки, щоб діставати їх для десертів чи смузі в міру потреби. Можна відразу підготувати заморожену суміш фруктів або заморозити окремо кожен фрукт в свій лоток. У будь-який момент ви зможете зробити собі новий смузі, змішавши різні види фруктів або дістати свою улюблену суміш. Для фруктів підійдуть охолоджуючі лотки 1,1 л. А якщо ви хочете заморозити полуниці для прикраси тортів взимку, то вибирайте обсяг 2,25 л.
- Рис. Щоб не чекати довго, поки приготується рис (особливо коричневий рис, який вариться близько 50 хвилин), можна його заморозити. Спочатку рис заморожується на підносі, а потім поміщається в лоток. Для цього відмінно підійдуть лотки 450 мл, так як це порційний лоток. Розморожений рис можна підсмажити, використовувати для супу або запіканки. Час готування вечері скоротиться десь на півгодини/годину.
- Пироги. Можете зробити побільше яблучного пирога і насолоджуватися ним кілька місяців. Розріжте пиріг на порції і заморозьте в охолоджуючої лотку 2,25 л. Коли захочеться покуштувати пирога, дістаньте необхідну кількість і розігрійте.
- Кукурудза. Найпростіший спосіб заморозити кукурудзу — не діставати її з листів, а прямо так заморозити. Коли захочеться кукурудзи, просто дістанете її і розігрієте в мікрохвильовці 5 хвилин. Листя захищають зерна кукурудзи, так що на смак вона буде свіжою.
- Томатна паста. Приготуйте томатну пасту зручним вам способом. Коли суміш охолоне, помістіть її в лотки для заморозки. Відмінно підійдуть обсяги 450мл або контейнер для льоду. Ви зможете використовувати цю суміш для основи чилі або томатних соусів або як заправка супу.
- Паста. Зваріть побільше пасти або локшини (просушіть) і заморозьте невеликі порції в лотках 450мл — ви зможете використовувати пасту для супів і запіканок.
- Картопляне пюре. За допомогою ложки для морозива візьміть порцію картопляного пюре і покладіть кульку на піднос, заморозьте. Заморожуйте, поки кульки не стануть твердими, а потім зберігайте в лотках для заморожування об'ємом 1,1 л. Пюре буде зберігатися в морозильній камері як мінімум два місяці.
- Тісто для печива. Тісто для печива заморожується на підносі і зберігається в лотку для заморозки 2,25 л або 1л плоскі. Можете розділити його на окремі порції або відразу зробити в потрібній формі. Використовуючи це тісто, ви зможете готувати печиво за 1-2 хвилини, без брудного посуду і стола.
- Молоко. Якщо молоко у вас витрачається дуже повільно, а залишки прокисають і виливаються, цілком можливо його заморозити до наступного разу. Для цих цілей підійдуть лотки для заморозки 1,1 л, не забудьте залишити трохи порожнього місця, заморожені рідини розширюються. Розморожене молоко потрібно добре перемішати і можна використовувати (тільки не варто розморожувати його в мікрохвильовці).
- Хліб. Щоб не доводилося викидати сухий хліб, можна нарізати кілька буханців і заморозити. По мірі необхідності діставайте потрібні шматки хліба і розморожуйте їх в духовці або мікрохвильовій печі.
- Шматочки овочів. Ви можете заморозити нарізану цибулю, солодкий перець або перець Чилі, буряк в лотках для заморозки. Заморожувати необхідно на підносі, коли овочі замерзнуть, складіть їх в охолоджуючі лотки 450мл.
- Сік лимона або лайма, лимонна цедра. Вичавіть лимон і лайм у формочки для льоду і поставте в морозилку, коли сік замерзне перекласти його на охолоджуючий лоток 1,1 л. Тепер у вас в будь-який час буде свіжий цитрусовий сік. Цедру також можна заморожувати і використовувати для приготування різних страв.
- Трави. Ви можете заморозити ароматні трави у формочках для льоду з невеликою кількістю води або бульйону або в розтопленому вершковому маслі, щоб весь рік використовувати для супів, тушкованого м'яса або запіканок. Після того як трави замерзнути, складіть крижинки в охолоджуючий лоток 1,1 л.
- Мариноване м'ясо. Покладіть м'ясо в лоток для заморожування об'ємом 1,1 л високий, залийте маринадом і відправте в морозилку. Коли ви дістанете його, воно буде вже замариновано і його можна відразу готувати.
- Домашні запіканки. Коли ви готуєте запіканку, наприклад лазанью, чому б не зробити побільше і заморозити половину, щоб в процесі робочого тижня поласувати домашньою їжею. Розріжте запіканку на порційні шматки і заморозьте. Для цих цілей вам підійдуть охолоджуючі лотки обсягом 2,25 л або 1л.
- Рибні палички. Свіжу рибу необхідно розрізати на невеликі частини, обваляти в яйці, борошні або панірувальних сухарях, викласти на тацю і заморозити в лотках для заморозки 1,1 л високі. Домашні рибні палички набагато смачніше магазинних!
- Заморожують чи сирі яйця? Так! Це прекрасний спосіб зберігання яєць, особливо, якщо у вас залишилися після приготування жовтки або білки, які вам не потрібні. Білок, після розморожування, абсолютно не змінює консистенцію, а жовток стає більш пружним, але це не псує смак, а навпаки покращує.
Ось такий вийшов цікавий список продуктів, які можна заморожувати.
А ви пробували заморожувати що-небудь з цих продуктів?