Продавець HEALTH SHOP розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
180 відгуків
+380 (99) 470-97-27

19 неочевидних продуктів, які можна заморожувати

19 неочевидних продуктів, які можна заморожувати

У даній статті наведено 19 список продуктів, які ви також можете заморожувати в морозильній камері.

  1. Сир твердих і напівтвердих сортів. Ви можете заморозити великий шматок сиру, і після розморожування він не буде розсипатися. Якщо перед заморожуванням ви віддаєте перевагу нарізати сир, додайте в контейнер чайну ложку кукурудзяного крохмалю чи борошна, щоб під час розморожування скибочки не злиплися. Якщо ви любите додавати в страви тертий сир, то купіть великий шматок пармезану, натріть його і покладіть в морозилку в охолоджуючий лоток 450 мл. Він може зберігатися в морозилці кілька місяців, а під час приготування достатньо буде відкрити контейнер і дістати пару чайних ложок сиру.
  2. Домашні млинці, вафлі, оладки. Якщо ви хочете частіше снідати домашніми млинцями або вафлями, то можна просто напекти їх побільше і заморозити в охолоджувальному лотку 1л. У будь-який час ви зможете дістати їх з морозилки, розігріти в мікрохвильовці і поснідати.
  3. Фрукти. Фрукти особливо м'які, краще заморожувати на кришці охолоджуючого лотка або підносі, і тільки після цього помістити в лоток для заморозки. Краще відразу заморозити нарізані шматочки, щоб діставати їх для десертів чи смузі в міру потреби. Можна відразу підготувати заморожену суміш фруктів або заморозити окремо кожен фрукт в свій лоток. У будь-який момент ви зможете зробити собі новий смузі, змішавши різні види фруктів або дістати свою улюблену суміш. Для фруктів підійдуть охолоджуючі лотки 1,1 л. А якщо ви хочете заморозити полуниці для прикраси тортів взимку, то вибирайте обсяг 2,25 л.
  4. Рис. Щоб не чекати довго, поки приготується рис (особливо коричневий рис, який вариться близько 50 хвилин), можна його заморозити. Спочатку рис заморожується на підносі, а потім поміщається в лоток. Для цього відмінно підійдуть лотки 450 мл, так як це порційний лоток. Розморожений рис можна підсмажити, використовувати для супу або запіканки. Час готування вечері скоротиться десь на півгодини/годину.
  5. Пироги. Можете зробити побільше яблучного пирога і насолоджуватися ним кілька місяців. Розріжте пиріг на порції і заморозьте в охолоджуючої лотку 2,25 л. Коли захочеться покуштувати пирога, дістаньте необхідну кількість і розігрійте.
  6. Кукурудза. Найпростіший спосіб заморозити кукурудзу — не діставати її з листів, а прямо так заморозити. Коли захочеться кукурудзи, просто дістанете її і розігрієте в мікрохвильовці 5 хвилин. Листя захищають зерна кукурудзи, так що на смак вона буде свіжою.
  7. Томатна паста. Приготуйте томатну пасту зручним вам способом. Коли суміш охолоне, помістіть її в лотки для заморозки. Відмінно підійдуть обсяги 450мл або контейнер для льоду. Ви зможете використовувати цю суміш для основи чилі або томатних соусів або як заправка супу.
  8. Паста. Зваріть побільше пасти або локшини (просушіть) і заморозьте невеликі порції в лотках 450мл — ви зможете використовувати пасту для супів і запіканок.
  9. Картопляне пюре. За допомогою ложки для морозива візьміть порцію картопляного пюре і покладіть кульку на піднос, заморозьте. Заморожуйте, поки кульки не стануть твердими, а потім зберігайте в лотках для заморожування об'ємом 1,1 л. Пюре буде зберігатися в морозильній камері як мінімум два місяці.
  10. Тісто для печива. Тісто для печива заморожується на підносі і зберігається в лотку для заморозки 2,25 л або 1л плоскі. Можете розділити його на окремі порції або відразу зробити в потрібній формі. Використовуючи це тісто, ви зможете готувати печиво за 1-2 хвилини, без брудного посуду і стола.
  11. Молоко. Якщо молоко у вас витрачається дуже повільно, а залишки прокисають і виливаються, цілком можливо його заморозити до наступного разу. Для цих цілей підійдуть лотки для заморозки 1,1 л, не забудьте залишити трохи порожнього місця, заморожені рідини розширюються. Розморожене молоко потрібно добре перемішати і можна використовувати (тільки не варто розморожувати його в мікрохвильовці).
  12. Хліб. Щоб не доводилося викидати сухий хліб, можна нарізати кілька буханців і заморозити. По мірі необхідності діставайте потрібні шматки хліба і розморожуйте їх в духовці або мікрохвильовій печі.
  13. Шматочки овочів. Ви можете заморозити нарізану цибулю, солодкий перець або перець Чилі, буряк в лотках для заморозки. Заморожувати необхідно на підносі, коли овочі замерзнуть, складіть їх в охолоджуючі лотки 450мл.
  14. Сік лимона або лайма, лимонна цедра. Вичавіть лимон і лайм у формочки для льоду і поставте в морозилку, коли сік замерзне перекласти його на охолоджуючий лоток 1,1 л. Тепер у вас в будь-який час буде свіжий цитрусовий сік. Цедру також можна заморожувати і використовувати для приготування різних страв.
  15. Трави. Ви можете заморозити ароматні трави у формочках для льоду з невеликою кількістю води або бульйону або в розтопленому вершковому маслі, щоб весь рік використовувати для супів, тушкованого м'яса або запіканок. Після того як трави замерзнути, складіть крижинки в охолоджуючий лоток 1,1 л.
  16. Мариноване м'ясо. Покладіть м'ясо в лоток для заморожування об'ємом 1,1 л високий, залийте маринадом і відправте в морозилку. Коли ви дістанете його, воно буде вже замариновано і його можна відразу готувати.
  17. Домашні запіканки. Коли ви готуєте запіканку, наприклад лазанью, чому б не зробити побільше і заморозити половину, щоб в процесі робочого тижня поласувати домашньою їжею. Розріжте запіканку на порційні шматки і заморозьте. Для цих цілей вам підійдуть охолоджуючі лотки обсягом 2,25 л або 1л.
  18. Рибні палички. Свіжу рибу необхідно розрізати на невеликі частини, обваляти в яйці, борошні або панірувальних сухарях, викласти на тацю і заморозити в лотках для заморозки 1,1 л високі. Домашні рибні палички набагато смачніше магазинних!
  19. Заморожують чи сирі яйця? Так! Це прекрасний спосіб зберігання яєць, особливо, якщо у вас залишилися після приготування жовтки або білки, які вам не потрібні. Білок, після розморожування, абсолютно не змінює консистенцію, а жовток стає більш пружним, але це не псує смак, а навпаки покращує.

Ось такий вийшов цікавий список продуктів, які можна заморожувати.

А ви пробували заморожувати що-небудь з цих продуктів?

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner